Knäppingsborg

Norrköpingsmusiker sätter ljud på Knäppingsborg

För knappt ett år sedan fick Norrköpingsmusikerna John Daniel (Daniel Forsberg) och Anders Berlin i uppdrag att ta fram en ljudidentitet för Knäppingsborg.

Kvarteret är en plats med historia, skönhet och symbolik, och den vackra länken mellan centrum och universitetsområdet. Det är hit vi tar våra gäster när vi vill visa upp det finaste av vår hemstad. Kvarterets historia sitter i väggarna, och förstärker känslan av att Knäppingsborg är ett kvarter som har något att berätta – både om förr, nu och framtiden. Det gemensamma för allt som är Knäppingsborg är just känslan. Känslan av dåtid och nutid, av värme och gemenskap, av äkthet och kvalitet. En känsla du bär med dig långt efter ditt besök. En känsla att bevara!


– Att besöka Knäppingsborg ska leda till att man får en känsla att bevara. Just detta har vi nu tillsammans med Daniel Forsberg och Anders Berlin lyckats förmedla i en ljudidentitet som vi tidigare saknat, säger Emil Colldin från Knäppingsborg. En pop-låt som har sina grunder i Knäppingsborgs historia, kultur och mångfald, fortsätter han.

Låten heter ”En känsla att bevara” och är skriven och producerad av John Daniel (Daniel Forsberg) och Anders Berlin. Ett musikaliskt team som jobbat mycket ihop tidigare, framför allt med Daniels musik. 

– Vi ville skapa en låt som kändes tidlös och som andades gemenskap och glädje. Jag tycker vi har lyckats, säger Anders Berlin.

– Det har varit roligt och för oss ett unikt uppdrag att få skriva en låt på beställning om en plats. Att dessutom få med så många duktiga artister och musiker gör att ”tillsammans-känslan” i låten får ytterligare en innebörd, säger Daniel Forsberg.


De artister som är med på låten är John Daniel, Agnes Matsdotter, Emilie Höijer, Joakim Leion, Sebastian Roos och Sofi Ek.  


– Jag är otroligt stolt över att det är producenter och artister från Norrköping som skapat detta verk. Ett verk som väcker känslor, som berör och som skapar en känsla att bevara, säger Emil Colldin.

EN KÄNSLA ATT BEVARA

Öppettider

Butiker

Måndag-fredag: 10.00-18.00
Lördag: 10.00-16.00

Matställen

Se öppettider under respektive restaurang, bar samt fikaställe.

Skönhet och hälsa

Se öppettider under respektive företag.

För avvikande öppettider under året gå till respektive butiks eller restaurangs egen hemsida.

Hitta hit

Från Industrilandskapet, längs Strömmen och in i Knäppingsborg finns Norrköpings hjärta. Ett stråk laddat med historia, skönhet och symbolik, och den vackra länken mellan centrum och universitetsområdet.

Knäppingsborgs-kvarteren finns i hörnet Gamla Rådstugugatan och Skolgatan. Precis mellan gågatan och Strömmen.

Parkeringar

Enstaka parkeringsplatser finns på gatorna runt Knäppingsborg. Närmaste parkeringshus är P-huset Ankaret, Repslagaregatan 12 samt Vårdtornet, infart från Garvaregatan.

Kontakt

Skolgatan 1
602 25 Norrköping

Områdesansvarig: Castellum

Malin Eklöf

011-470 53 11
malin.eklof@castellum.se

© Copyright Knäppingsborg