Knäppingsborg

”Gryningens seger” – en del av Norrköping Light Festival

Ljus och ljud möts och fyller Swartzens valv med ett spännande samspel för både ögon och öron. Körens stämmor strömmar från valvet och inbjuder till en omslutande ljus- och ljudmiljö, där dynamiken mellan styckets starka och svaga partier förstärks med hjälp av ljus och färger.

En del av stycket knyter an till atmosfären som skapas i valvet: ”Det folk som vandrar i mörkret har sett ett stort ljus; över dem som bor i mörkrets land strålar ljuset fram”

S:t Olofs Kammarkör är en kör med ca 20 medlemmar och med hemvist i S:t Olofs församling här i Norrköping. Valet av musik föll på ett stycke av den skotske tonsättaren James MacMillan med text ur jultidens liturgi komponerad 2007. Längtan efter sången är stor i dessa tider av social distansering.

Skapad av: S:t Olofs Kammarkör och ljussättare Karl Norberg, Norrköping

Öppettider

Butiker

Måndag-fredag: 10.00-18.00
Lördag: 10.00-16.00

Matställen

Se öppettider under respektive restaurang, bar samt fikaställe.

Skönhet och hälsa

Se öppettider under respektive företag.

För avvikande öppettider under året gå till respektive butiks eller restaurangs egen hemsida.

Hitta hit

Från Industrilandskapet, längs Strömmen och in i Knäppingsborg finns Norrköpings hjärta. Ett stråk laddat med historia, skönhet och symbolik, och den vackra länken mellan centrum och universitetsområdet.

Knäppingsborgs-kvarteren finns i hörnet Gamla Rådstugugatan och Skolgatan. Precis mellan gågatan och Strömmen.

Parkeringar

Enstaka parkeringsplatser finns på gatorna runt Knäppingsborg. Närmaste parkeringshus är P-huset Ankaret, Repslagaregatan 12 samt Vårdtornet, infart från Garvaregatan.

Kontakt

Skolgatan 1
602 25 Norrköping

Områdesansvarig: Castellum

Malin Eklöf

011-470 53 11
malin.eklof@castellum.se

© Copyright Knäppingsborg