Knäppingsborg

Scen Studieförbund i Samverkan

Startar

Slutar

Upptäck Norrköpings artister, band och musiker på scenen vid Musikens Hus i Knäppingsborg!

Torsdag 17 augusti

 • 16:45 Nyxie – Med musik inspirerat av pop och R&B-beats och texter som handlar om livets många utmaningar vill Nyxie förmedla styrka när livet är svårt och ge lyssnaren en känsla av igenkännande.
 • 17.30 Ljusår – Girlpower-band baserat i Norrköping med medlemmar från Linköping och Norrköping. De har ett pop/rock sound och spelar både egenskrivet och covers. Senaste gången de spelade på Augustifesten var de förband åt Thomas Andersson Wij. Medlemmarna är Matilda Skoglund(sång), Millie Leandersson(gitarr, sång), Lea Tingberg(bas, sång), Ester Svensson(trummor), Elin Sjöquist(piano) och Elsa Blomqvist(saxofon).
 • 18:15 Isabelle Kongshaug är sångerska och låtskrivare med bakgrund inom jazz och improvisationsmusik. Som soloartist hämtar hon inspiration från singer/songwriter-traditionen, med influenser från genrer som visor, folk, jazz, blues och akustisk pop. Egenskrivna låtar med texter om stort och smått – allt från miljöproblem till samtycke och vardagsbestyr.
 • 19:00 RebEllinor är singer-songwritern från Linköping som skriver låtar om livet som berör, upprör och ibland träffar rakt in i hjärtat. Nu har hon slagit sig ihop med trummisen Nordtorpet och tillsammans har de förvandlat RebEllinors akustiska låtar till indie-rock med stark 90-talsvibe. Alanis Morissette, Cranberries och Nirvana känns inte långt bort när man lyssnar på RebEllinor och Nordtorpet.
 • 19:45 RUN är från början ett familjeband som spelat i ca fem år. Bandet består av pappa o två söner nu 14 och 16 år och nu har de även värvat en basist utanför familjen. De spelar egna rocklåtar.
 • 20:30 The Chapel
 • 21:15 A & K Band – Ett gäng något äldre grabbar som inte riktigt kunna släppa sina idoler och väljer att framföra covers på deras låtar. Van Halen, Judas Priest, Whitesnake, Metallica mfl. är den musiken som de fastnat för och helst spelar. Med 30-40 års erfarenhet av att lira i band och mååånga timmars lyssning så vet de ganska väl hur det ska låta och jobbar hårt för att få till rätt sound. Gillar ni hårdrock från 70, 80 och 90-tal ska ni inte missa detta band!

22:00 Sabbath of Peking – BlackSabbath tribute-band av högsta klass.

Fredag 18 augusti

 • 16:00 Tribute to Baj – Ett progg-band från Norrköping som tidigare spelat på livekarusellen. De brinner för mänskliga rättigheter och jämlikhet, vilket är något de vill framföra med sin musik!
 • 16:45 Starframe – Två passionerade sångare från Norrköping som hade vår premiär uppe på scen förra året. De sjunger coverlåtar från blandade genrer och är här för att sprida glädje och kärlek till publiken!
 • 17:30 Scent of lord från Finspång/Norrköping är ett av Östergötland mest underhållande band. Med ett ösiga och härliga heavy metallåtar så levererar de till max. Legenden om de fyra skogshuggarna fortsätter viskas bland byborna om deras legendariska övernaturliga krafter…
 • 18:15 Varices – De har kallats Gothenburg Death Metal, Nu-Metal, Groove Metal, Metalcore och Deathcore. Den sanna genren är upp till lyssnaren att avgöra – säkert är dock att det är musikalisk resa att räkna med. Varices bildades på en lokal krog i Norrköping i november 2017. Bandet började snabbt skriva eget material och inom ett år släpptes den självbetitlade debut-EP:n Varices. Tack vare en liveshow där varje minut är en upplevelse fick bandet snabbt lokal kännedom. Sedan dess har kvartetten spelat på diverse scener runtom i landet, och den 29:e oktober 2021 släpptes bandets senaste verk The Last Remnants.
 • 19:00 CAELI är ett hårdrocks band ifrån Linköping som spelar musik som har beskrivits som en blandning utav Amerikansk metal och Brittisk metal med en kvinnlig frontfigur med otrolig kraft i rösten! Juni 2022 släppte de sitt debutalbum ”Tied Together” med Pure Steel Records.
 • 19:45 Sativa-Maria – The donna, the diva – Sativa-Maria. Norrköpings queen of rap.
 • 20:30 Altina – Altina, en 19-årig tjej från Norrköping med en skön sångröst. Hon har hållit på med musik så länge hon kan minnas. Allt från att spela instrument till att skapa och sjunga noter. Musik håller hon varmt om hjärtat för de fanns där när de svårt att kunna prata med någon. Musik har skapat och förändrat hennes liv och de är just de hon vill ge ut.
 • 21:15 NENO – 17-årig artist från Norrköping som har hållit på med musik sen han var 7 år. En artist som sprider kärlek och ett gott budskap i sina musiktexter. Han använder sin kulturella orientaliska sound i sin musik.
 • 22:00 Levial är en relativt ny grupp som består av barndomsvännerna Leo, Viggo och Alfons. Tillsammans gör de allting själva såsom skapar beats, skriver texter, spelar in samt mixar och mastrar. Alla i gruppen delar samma drömmar om att kunna stå på sen 24/7 och dela med sig av sin musik till människor. Leo, Viggo och Alfons är alla från Norrköping och har fått ganska stor genomslagskraft på Spotify!

Lördag 19 augusti

 • 16:00 Berit klär det svenska vemodet i en modern kostym med distade guror, ösiga trummor och en stor kärlek till det skrivna ordet. Det är ärlig rock med influenser från både punk, hip-hop och visor. Inspelning pågår och debutsingeln kommer hösten 2023.
 • 16:45 The Cherryfield – Ett svenskt new wave-rockband från Norrköping som består av fyra 17åriga killar som skriver egen musik och text sen 5 år tillbaka.
 • 17:30 – Dansa med vargar
 • 19:00 Karl Oskar är en singer & songwriter från Norrköping. Hans debutalbum ”wish you were here” släpptes på Oliver Glenn Records sensommaren 2021. Karl Oskars hemsnickrade lofi-emo pop har beskrivits som ”a catchy and sentimental batch of intimate lofi indie tracks that are as well-written and infectious as they are touching to the soul”.
 • 19:45 No Comfort – Ett norrköpingsband som spelar gitarrdriven rockmusik. Stor inspiration tagen från det amerikanska och svenska 90-talet med känslofyllda texter och riffiga låtar.
 • 20:30 LIKÖR – Emma Lindström är en artist och låtskrivare från ”östgötta schlätten”. Från att ha spelat melodisk dream pop på piano och sång har hon nu ramlat in i DJ-svängen med elektronisk indie/italo disco under namnet Soreng. Snart kommer hon även debuterat med band, spelandes Tarantino style i surfrockens tecken, under namnet LIKÖR.
 • 21:15 R.S.L är ett Norrköpingsband som blandar pop med indierock, med influenser från många olika håll. Sedan starten 2019 har bandet släppt ett flertal låtar samt spelat på scener runt omkring i Sverige. För tillfället är R.S.L aktuella med sin senaste singel ”Tre saker”.

Öppettider

Butiker

Måndag-fredag: 10.00-18.00
Lördag: 10.00-16.00

Matställen

Se öppettider under respektive restaurang, bar samt fikaställe.

Skönhet och hälsa

Se öppettider under respektive företag.

För avvikande öppettider under året gå till respektive butiks eller restaurangs egen hemsida.

Hitta hit

Från Industrilandskapet, längs Strömmen och in i Knäppingsborg finns Norrköpings hjärta. Ett stråk laddat med historia, skönhet och symbolik, och den vackra länken mellan centrum och universitetsområdet.

Knäppingsborgs-kvarteren finns i hörnet Gamla Rådstugugatan och Skolgatan. Precis mellan gågatan och Strömmen.

Parkeringar

Enstaka parkeringsplatser finns på gatorna runt Knäppingsborg. Närmaste parkeringshus är P-huset Ankaret, Repslagaregatan 12 samt Vårdtornet, infart från Garvaregatan.

Kontakt

Skolgatan 1
602 25 Norrköping

Områdesansvarig: Castellum

Malin Eklöf

011-470 53 11
malin.eklof@castellum.se

© Copyright Knäppingsborg