Knäppingsborg

Ett hav av färgglada paraplyer lyser upp himlen över Knäppingsborg.

Patricia Cunha har ställt ut sin paraplyhimmel på gator runt om i världen sedan 2011. Idén till detta projekt föddes i en liten stad, Agueda, söder om Porto, där ett team under ledning av Cunha installerade hundratals färgglada paraplyer över människors huvuden under en samtida konstfestival. Detta var en poetisk och positiv gest, som sedan dess har strävat efter att skänka färg och glädje till hösten som årstid.

Detta ville vi återskapa i vårt mysiga kvarter i Knäppingsborg.  Totalt svävar 139 färgglada paraplyer över gågatorna. 

– Vi är mycket glada och nöjda med resultatet. Ett resultat som krävt många planeringstimmar innan det kom på plats, säger Johan Bergerfalk på Happy Events. Men, det var det värt, fortsätter han.

– Vi hoppas att installationerna med hundratals färgglada öppna paraplyer skapar en färgstark och inspirerande upplevelse i Norrköping säger Emil Colldin, kommersiell förvaltare på Castellum.

Installationerna finns på gågatan mellan Pigeon Street och Lexington samt utanför Bagarstugan och kommer att hänga uppe under september och oktober.

Öppettider

Butiker

Måndag-fredag: 10.00-18.00
Lördag: 10.00-16.00

Matställen

Se öppettider under respektive restaurang, bar samt fikaställe.

Skönhet och hälsa

Se öppettider under respektive företag.

För avvikande öppettider under året gå till respektive butiks eller restaurangs egen hemsida.

Hitta hit

Från Industrilandskapet, längs Strömmen och in i Knäppingsborg finns Norrköpings hjärta. Ett stråk laddat med historia, skönhet och symbolik, och den vackra länken mellan centrum och universitetsområdet.

Knäppingsborgs-kvarteren finns i hörnet Gamla Rådstugugatan och Skolgatan. Precis mellan gågatan och Strömmen.

Parkeringar

Enstaka parkeringsplatser finns på gatorna runt Knäppingsborg. Närmaste parkeringshus är P-huset Ankaret, Repslagaregatan 12 samt Vårdtornet, infart från Garvaregatan.

Kontakt

Skolgatan 1
602 25 Norrköping

Områdesansvarig: Castellum

Malin Eklöf

011-470 53 11
malin.eklof@castellum.se

© Copyright Knäppingsborg